Dorp van Morgen in de FlakkeePodcast

Van Veilig Bankieren tot een popkoor, er was de afgelopen weken weer van alles te doen in het Dorp van Morgen.

Het Dorp van Morgen moet een fijne plek blijven om te wonenen te leven. In een gemeenschap waar je ertoe doet en waar je naar elkaar omkijkt. Maar ook waarin gewerkt wordt aan slimme en toegankelijke oplossingen om die leefbaarheid te verbeteren en de gemeenschap te versterken. Beluister op deze pagina de FlakkeePodcast over hoe Achthuizen dit aangepakt heeft. Een inspirerend verhaal!

Repertoire aan activiteiten

‘Een gemeenschap waar jong en oud er toe doen en waar naar elkaar omgekeken wordt’. Mede dankzij een bruisend activiteitenaanbod in D’8Huiskamer wordt dit in Achthuizen gerealiseerd. De Dorpsraad, de werkgroep Leefbaarheid en andere vrijwilligers maken wekelijkse en maandelijkse activiteiten mogelijk, om zelf- en samenredzaamheid te stimuleren.

Preventie, ontmoeting, gezelligheid en kennis delen‍

Woensdag 6 maart werd een presentatie gegeven over Veilig Bankieren. Preventie is belangrijk, omdat steeds meer mensen op het eiland slachtoffer zijn van bankfraude.We kregen diverse tips om fraude te herkennen en de juiste weg te bewandelen als je dingen niet vertrouwd.

Op donderdag 21 maart kwam er een delegatie van popkoor Rol-around op bezoek. Zij traden op als meezingkoor met een divers repertoire enkregen iedereen zo ver gezellig mee te zingen.

Ook was er een Kennislunch op woensdag 27 maart. Zorgprofessionals van verschillende eilandelijke organisaties gingen met elkaar in gesprek overhun ervaringen in het helpen van mensen in het langer actief thuis wonen en hoe deze hulp eilandbreed kan worden ingezet. Onder het genot van een goed verzorgd broodje, georganiseerd door de vrijwilligers, werden er samen nieuwe inzichten opgedaan.

Programma april

Voor de maand april zijn we in gesprek met de basisschool deAchtsprong waar we vanuit het thema; ‘Jong ontmoet Oud’ diverse leuke middagen gaan organiseren. Zodra hier meer over bekend is zal dit bekend worden gemaakt op de Facebookpagina van D’8Huiskamer.

Elke donderdagmorgen is er een drukbezochte koffiemorgen vanaf 10.00 uur. Kom ook eens langs in D’8Huiskamer in Achthuizen, waar inwoners, vrijwilligers en professionals samen werken aan het Dorp van Morgen.

De kracht van samenwerking:

Bijdragen aan ons initiatief?