D’8huiskamer gaat zingend de zomer in

In het Dorp van Morgen, Achthuizen, wordt er alles aan gedaan om met elkaar fijn te wonen en te leven. In een dorpsgemeenschap waar diverse verenigingen en clubs eraan werken om naar elkaar om te kijken, is het prettig toeven. Ook D’8huiskamer probeert daar een steentje aan bij te dragen door regelmatig met een leuk activiteitenaanbod voor jong en oud te komen.

Samen zingen

Vrijdag 21 juni kwam een delegatie van Popkoor Rol Around D’8huiskamer een bezoek brengen. Er werd karaoke gezongen, zodat alle bezoekers gezellig mee konden doen. Het werd een gezellige middag. Er werd gelachen en natuurlijk flink meegezongen. Vrijwilligers zorgden voor een hapje en een drankje.

Koffie kent geen tijd

Elke donderdagmorgen is er een drukbezochte koffiemorgen. Op verzoek van een aantal trouwe bezoekers, gaat deze ook in de zomermaanden gewoon door. Iedereen is welkom, dus kom eens langs! De koffie staat klaar vanaf 10.00 uur.

Eenvoudige tablet kosteloos uitproberen

Vanaf deze zomer kunnen inwoners uit het dorp een eenvoudige tablet voor 6 weken uitproberen. Beeldbellen met familie en vrienden kan hiermee met één druk op de knop en met de handige agenda wordt geen afspraak meer vergeten. De tablet werkt met wifi en is in 2 varianten te verkrijgen in D’8huiskamer. Het uitproberen is kosteloos. Vrijwilligers zijn geschoold om uitleg te geven en zij helpen geïnteresseerden op weg. Ook eens uitproberen? Vraag naar de mogelijkheden bij de vrijwilligers.

Contact voor Welzijn & Zorg

Als naar elkaar omkijken niet meer voldoende is en er is extra hulp nodig; wie kun je dan het beste benaderen? De welzijnscoach van Stichting ZIJN en wijkverpleging van lokale zorgorganisaties staan paraat. Hun contactgegevens zijn nu ook te vinden op een duidelijke plek in de D’8huiskamer.

Geplande activiteiten zomerperiode

Voor alle activiteiten tot en met 25 juli zie activiteitenprogramma juli. In de periode van 26 juli tot en met 22 augustus vervallen alle activiteiten, behalve de koffiemorgen.

Daarna start op vrijdag 23 augustus weer de Jeugdsoos/8’JAC en op maandag 26 augustus begint ook het MBVO (MeerBewegenVoorOuderen) weer.

De zomerperiode wordt door de vrijwilligers niet alleen gebruikt om vakantie te vieren, maar ook om voorbereidingen voor de activiteiten in september verder vorm te geven. Op de planning staat in ieder geval een activiteit rondom Burendag op 28 september.

Kom ook eens langs in D’8huiskamer in Achthuizen, waar inwoners, vrijwilligers en professionals samen werken aan het Dorp van Morgen.

De kracht van samenwerking:

Bijdragen aan ons initiatief?