Volop activiteiten in D’8Huiskamer in Achthuizen

In het Dorp van Morgen Achthuizen wordt er alles aan gedaan een fijne plek te behouden om te wonen en te leven. In een dorpsgemeenschap waar diverse verenigingen en clubs er aan werken naar elkaar om te kijken is het prettig toeven. Ook D’8Huiskamer probeert daar een steentje aan bij te dragen door regelmatig met een leuk activiteitenaanbod voor jong en oud te komen.

Omkieken naor mekoare

Elke donderdagmorgen is er een drukbezochte koffiemorgen. Lijkt het je ook leuk een keer bij ons langs te komen en andere mensen te ontmoeten dan ben je van harte welkom om 10.00 uur. De koffie staat klaar.

Thema activiteiten voor alle leeftijden

Zaterdag 18 mei gaf gastspreker Jack Westhoeve, bestuurslid van de stichting WO2GO, een bijzondere presentatie over de bouw van de Atlantikwall (bunkers) door de Duitse bezetter op Goeree-Overflakkee. Tevens vertelde hij over het ontstaan van de bunkerroute bij Ouddorp.Vanuit Oost West Wonen kwamen de projectleider en architect op 22 mei de herinrichting van het gebied Pastoor van Luenenstraat/Klimopstraat en de Bloemstraat verder toelichten aan zo’n kleine 40 bewoners. Een deel van de bestaande woningen zal worden gesloopt en een deel zal worden gerenoveerd /verduurzaamd en worden omgeturnd in levensloopbestendige seniorenwoningen en appartementen. Het komend jaar zal Oost West Wonen de bewoners regelmatig uitnodigen in D’8Huiskamer om ze op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van dit project.

Tientallen sponsors hebben ervoor gezorgd dat vrijwilligers van D’8Huiskamer op Juundag (Tweede Pinksterdag) lootjes konden verkopen met prachtige prijzen. Iedereen kon iets winnen, waardoor het een drukte van belang was bij de kraam. De mooie opbrengst van deze dag was 530 euro en komt geheel ten goede aan D’8Huiskamer.

Twee groepen kinderen van basisschool De Achtsprong hebben de afgelopen periodevanuit het thema; “Jong ontmoet Oud” D’8Huiskamer bezocht. Op donderdag 23 mei wasde derde en laatste groep aan de beurt en kwamen er 14 leerlingen van groep 4 toten met 6 op bezoek. De kinderen kwamen langs op de reguliere koffiemorgen enoudere bezoekers hadden verschillende spellen klaar staan. Er werd in groepjesgesjoeld, met ballen gegooid, memory kaartjes gedraaid en Mens erger je niet gespeeld. Bij vertrek gaven de kinderen zelfgemaakte corsages aan alle ouderen en vrijwilligers. Bij de deur kregen alle kinderen een leuk aandenken mee. Het werd zowel bij de oudere als bij de jongere generatie als een hele leuke en gezellige morgen ervaren. Daarom zal D’8Huiskamer ook volgend schooljaar met de basisschool de Achtsprong proberen soortgelijke themaochtenden te organiseren.

Geplande activiteiten in juni

Ook in juni zijn er weerallerlei activiteiten. Zo zal op vrijdag 21 juni om 14.00 uur eendelegatie van het popkoor Roll-around op bezoek komen in D’8Huiskamer. Zij brengen populaire nummers ten gehore en er is mogelijkheid om mee te zingen.

Kom ook eens langs in D’8Huiskamer inAchthuizen, waar inwoners, vrijwilligers en professionals samen werken aan het Dorp van Morgen.

De kracht van samenwerking:

Bijdragen aan ons initiatief?