Positieve Gezondheid in de huisartspraktijk

"Wat speelt er in je leven? Waar word je blij van? Wat houdt je dagelijks bezig?" Deze vragen vormen nu een integraal onderdeel van de spreekuren van Kelly van den Hurk, praktijkondersteuner somatiek in huisartsenpraktijk Kop van 't Eiland in Ouddorp. Na het volgen van de training Positieve Gezondheid, gefaciliteerd door Zorggroep Haringvliet, heeft haar spreekuur een echte transformatie

Positieve Gezondheid, een benadering die gezondheid niet alleen ziet als de afwezigheid van ziekte, maar als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, heeft Kelly's perspectief op gezondheidszorg veranderd. Voor haar draait gezondheid niet alleen om het behandelen van symptomen, maar om het begrijpen van de volledige context van het leven van haar patiënten.

"Door te luisteren naar de verhalen van mijn patiënten, ontdek ik de ware essentie van gezondheid."

Door deze nieuwe benadering van gezondheid kan Kelly een dieper inzicht krijgen in de behoeften en wensen van de mensen die in de praktijk komen. Kelly kijkt verder dan alleen de medische klachten en probeert te begrijpen wat hen echt bezighoudt. Het gaat niet alleen om het voorschrijven van medicijnen, maar om het bieden van ondersteuning op alle aspecten van het leven.

Het resultaat? Een spreekuur dat veel meer is dan alleen een medische consultatie. Het is een plek waar mensen zich gehoord en begrepen voelen. Een plek waar ze worden aangemoedigd om hun eigen welzijn te bevorderen en actief deel te nemen aan hun gezondheid.

Kelly's verhaal illustreert de kracht van Positieve Gezondheid in de huisartspraktijk. Door de focus te verleggen van ziekte naar welzijn, kunnen praktijkondersteuners zoals Kelly een significant verschil maken in het leven van hun patiënten.

Niet alleen Kelly past deze vernieuwende aanpak toe. Van alle praktijken die zijn aangesloten bij Zorggroep Haringvliet op Goeree-Overflakkee hebben één of meerdere professionals de training Positieve Gezondheid gevolgd, aangeboden door Zorggroep Haringvliet. Deze collectieve inspanning onderstreept de groeiende rol van Positieve Gezondheid in de huisartspraktijken, waarbij praktijkondersteuners zoals Kelly een significant verschil kunnen maken in het leven van hun patiënten.

De kracht van samenwerking:

Bijdragen aan ons initiatief?