“Ik kan me niet voorstellen dat ik achter de geraniums kom te zitten ”

Klaas Sturris (75) vindt het heerlijk om zich onder de mensen te begeven. Daarnaast is hij gelijkvloers gaan wonen, op advies van zijn vrienden en familie. Nadenken over de toekomst en het gesprek aangaan, heeft hem gebracht waar hij nu is: omringd door familie en vrienden in een huis waar hij kan blijven.

Onder de mensen

Klaas vindt het erg belangrijk om contact te hebben met zijn omgeving. Toen hij 63 jaar oud was, stopte hij vervroegd met werken. Sindsdien doet hij twee dagen in de week vrijwilligerswerk. Hij brengt mensen naar hun werk en haalt ze ‘s middags weer op. “Ze mogen altijd voorin komen zitten om een praatje te maken. Dat vind ik erg leuk,” aldus Klaas.

Koffie en meer

Naast het vrijwilligerswerk heeft Klaas meerdere sociale hoogtepunten per week. Zoals het koffiemoment: daar leeft Klaas echt naar toe. “Ik denk dat ik nog geen enkele keer overgeslagen heb sinds ik hier woon.” Hier krijgt hij alles mee wat er in de wijk gebeurt, dat vindt hij prachtig. Daarnaast gaat Klaas een paar keer in de week naar biljarten kijken, waarbij hij natuurlijk ook een praatje maakt én een borreltje drinkt.

De toekomst op Goeree-Overflakkee

Het gesprek aangaan over later, dat deed Klaas met familie en vrienden. Zij adviseerden hem te verhuizen naar een gelijkvloerse woning. “Je wil er niet aan hè,” geeft Klaas toe. “Maar ik ben ontzettend blij met deze keuze.”

Wijze raad van Klaas

Klaas’ advies: "Zoek contact om te voorkomen dat je vereenzaamd." Ga net als hij vrijwilligerswerk doen, of zoek een koffiemaatje. “Gezellig een praatje maken met onbekenden of met bekenden.” Dat is in ieder geval hoe Klaas zijn tijd volledig weet te vullen.

Ouder worden: hoe zie jij het voor je?

Jouw toekomst op Goeree-Overflakkee: wees er net als Klaas mee bezig. Kan je in je huidige huis blijven wonen? En hoe blijf je onder de mensen komen? Ga het gesprek aan met je kinderen, familie, buren of collega’s. Zo zorgen we samen voor een fijne zelfstandige toekomst!

Jouw ervaring delen?

Deel jouw verhaal op de website van De Goede Nieuwe Tijd.

Meld je aan en deel jouw verhaal

De kracht van samenwerking:

Bijdragen aan ons initiatief?