“Samen met mijn vrouw sta ik nog volop in het leven.”

Hans Bechtum (72) verhuisde zes jaar geleden samen met zijn vrouw naar een seniorenwoning in Ouddorp. Op zijn 55e begon hij na te denken over zijn oudere dag. Samen schreven ze zich in voor een levensloopbestendige woning, waar ze inmiddels met veel plezier wonen. “Wij willen hier tot het einde van ons leven wonen, en dat is mogelijk!”

Geboren en oud worden op Goeree-Overflakkee

Hans is geboren op Goeree-Overflakkee. Toen hij nog geen veertien dagen oud was, verhuisden zijn ouders naar Hellevoetsluis. De liefde bracht hem terug naar zijn geliefde eiland. “In 1968 kwam ik terug naar Goeree-Overflakkee. Toen deze seniorenwoning vrijkwam, zijn we naar Ouddorp verhuisd.”

Nadenken over je oude dag

Afhankelijk worden van de zorg van zijn kinderen. Dat wilde Hans niet in de toekomst. Daarom begon hij op zijn 55e al na te denken over zijn oude dag. “Toen kwam er een mogelijkheid om op de woninglijst voor een seniorenwoning te staan.” Hans kreeg veel reacties in zijn omgeving om zich toentertijd al voor een seniorenwoning in te schrijven. “Mensen verklaarden mij voor gek en zeiden dat ik mijn woning nog lang niet hoefde te verlaten."

Toch zag Hans om zich heen verschillende ouderen in woningen leven, die eigenlijk niet geschikt zijn voor de oude dag. “Denk aan huizen met kleine deurtjes waar je met een rolstoel of een rollator niet doorheen kunt.” Hij besloot vooruit te denken.  

Prettig vertoeven in Ouddorp

Het eerste waar Hans en zijn vrouw over nadachten, waren de woonwensen van een seniorenwoning. Daar waren ze het snel over eens: “Alles gelijkvloers en de voorzieningen dichtbij.” Inmiddels wonen ze met veel plezier in hun gelijkvloerse seniorenwoning in Ouddorp.

Goeree-Overflakkee is volgens Hans dan ook een prettige plek om ouder te worden. “Het is een rustige omgeving, waar je van alles kan doen, zoals wandelen, fietsen en zwemmen.”

Wijze raad van Hans

Hans adviseert mensen om nu na te denken over later. “Bekijk je woning en vraag jezelf eens af of het een geschikte woning is om later in te blijven wonen. En praat er met je kinderen over.”  

Ouder worden: hoe zie jij het voor je?

Denk net als Hans alvast na over hoe je de regie pakt over je eigen toekomst. Schrijf je alvast in voor een seniorenwoning of ga het gesprek aan met je kinderen, familie, buren of collega’s. Zo zorgen we samen voor een fijne zelfstandige toekomst!

Jouw ervaring delen?

Deel jouw verhaal op de website van De Goede Nieuwe Tijd.

Meld je aan en deel jouw verhaal

De kracht van samenwerking:

Bijdragen aan ons initiatief?